Hjemmelavet Chai Latte


LAV DIN EGEN CHAI LATTE TEBLANDING

Nu kan du nemt Mix n' Taste din egen hjemmelavet Chai Latte teblanding. Blandingen vil herefter stå klar i en tedåse på hylden. Når først teblandingen er lavet, så er det både nemt at Mix n' Taste en hjemmelavet Chai Latte. Teen trækker i lidt kogende vand mens mælk og honning skummesop og hældes i teen til sidst. Selvfølgelig med et ekstra drys stødt kanel på toppen.  Fordelen ved at lave sin egen Chai Latte teblanding er, at du kan lege med mængderne af krydderier og sammensætte din helt egen smagsfavorit. Samtidig kan du helt selv bestemme hvor sød din Chai skal være ved  at justere på mængden af honning. Og sidst men ikke mindst, så er din te fri for alverdens sære tilsætningsstoffer og du ved præcis hvad der er i. Det alene er næsten argument nok for at bikse din egen blanding sammen!  Desuden kan den gives som en personlig værtindegave – hvem vil ikke sætte pris på sådan en hyggelig sag?

OPSKRIFT PÅ HJEMMELAVET CHAI LATTE  

Vi bruger en blanding af sort te, kanel, kardemomme, muskat, ingefær og nelliker i vores teblanding. Betragt vores opskrift som en basisopskrift og leg selv med mængderne for at få den helt rigtige smag for dig. Allehånde og sort peber kan også blandes i.

INGREDIENSE

- Teblanding 1 dl sort te

- 4 tsk stødt kanel

- 2 tsk stødt kardemomme

- 2 tsk stødt muskatnød

- 2 tsk stødt ingefæ

- 8 hele nelliker

Chai Latte

- 1 tsk hjemmelavet Chai Latte teblanding

- 1 dl kogende vand

- 1-2 dl mælk

- 1 tsk honning

SÅDAN GØR DU

Teblanding

- Bland alle ingredienserne - nellikerne skal lige knuses enten i en morter eller kaffekværn.

- Opbevar teblandingen i en tætsluttende dåse.

Hjemmelavet Chai Latte

- Kom teen i et tefilter (gerne dem i metal, da teposer er for finmaskede) og lad den trække i 1 dl kogende vand.

- Imens varmes mælken op med honning i en lille gryde til lige før kogepunktet og skummes med en stavblender. Bruges en elektrisk mælkeskummer opløses honningen i teen i stedet.

- Hæld den skummede mælk over teen og drys med lidt ekstra kanel.